Watersportinholland

Vakantie in de Ardèche: toeristische trekpleisters, recreatieve activiteiten, campings

De Ardèche, gelegen in Auvergne Rhône-Alpes, is een departement met veel voordelen. Zeer populair bij vakantiegangers, duizenden bezoekers komen om het rijke historische, natuurlijke en culturele erfgoed te ontdekken en te profiteren van de vele recreatieve activiteiten die door de afdeling worden aangeboden. Kies voor uw volgende vakantie voor de Ardèche om te ontspannen in de frisse lucht, door zijn vele wateren, zijn immense beboste bossen en de must-see monumenten om te bezoeken. Wat betreft uw accommodatie, het vinden van een camping in de Ardèche is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de wonderen van de regio.

Het natuurreservaat van de Ardèche-kloven

De kloven van de Ardèche zijn een essentieel onderdeel van uw vakantie in de Ardèche en bieden liefhebbers van prachtige landschappen en natuursporten, een uitstekende speelplaats. Ze kunnen te voet worden verkend tijdens een wandeling, kano-kajak of zelfs per boot, om de monumentale kliffen bedekt met kreupelhout en eikenbos te bewonderen, met uitzicht op de witte wateren van de Ardèche. Ingedeeld in Natura 2000, heeft dit natuurreservaat een oppervlakte van 1.575 hectare. Meer dan 22 kilometer slingeren de kloven van Vallon-Pont-d'Arc naar Saint-Martin d'Ardèche, niet te vergeten de Pont d'Arc, een prachtige en duizelingwekkende rotsboog die de rivier overspant.

Laatstgenoemde vormt zelf een site die op zichzelf moet worden ontdekt. De Pont d'Arc staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is 54 meter hoog en 60 meter breed. Het water van de rivier is al duizenden jaren in kalksteen gegraven om deze gigantische opening te baren die we nooit ophouden te bewonderen.

Historisch bezoek aan Privas

In Privas, de hoofdstad van het departement, kunt u uw koffers in een comfortabele en goed uitgeruste stacaravan voor verhuur in de Ardeche plaatsen, in een groene omgeving. Dit is een 4-sterren camping Ardeche, waar u van harte welkom bent op een ontspannen en zonnige bestemming.

Privas is beroemd om zijn kastanje-room en geglaceerde kastanjes, die het een opmerkelijke smaakplaats hebben opgeleverd. Maak vanaf uw camping in de Ardeche een wandeling in dit rustige stadje om de pleinen, winkelstraten en getuigenissen uit het verleden te bezoeken, zoals de 15e-eeuwse Diane de Poitiers-toren in renaissancestijl. Klim vervolgens in de richting van de site van Montoulon, waar drie kruisen staan, evenals een gebeeldhouwde Pietà en van waaruit men een prachtig panorama heeft over de daken van de stad en de bergen van de Ardèche. Aan de pittoreske oevers van de Ouvèze ziet u ook de opmerkelijke Louis XIII-brug geklasseerd als historisch monument.

Het Bois de Païolive

Het Bois de Païolive is een natuurgebied dat u kunt bezoeken vanaf uw camping Ardèche. Het is een oud bos dat zich uitstrekt over 15 km² ten zuidoosten van de Vans en dat vol is met versteende kalksteenrotsen met verbazingwekkende vormen. U kunt deze prachtige omgeving te voet of te paard verkennen via verschillende paden.

Make speleologie

Verschillende grotten in de Ardèche nodigen u uit om de natuurlijke ondergrondse holten te ontdekken. Het is een mysterieuze, vreemde en fascinerende wereld die intact is gebleven onder onze voeten. Afhankelijk van de locatie van uw Ardeche-camping, kunt u gaan speleologie in de Aven d´Orgnac, de la Madeleine of zelfs de grot Saint-Marcel d´Ardèche.

Un désir d'expression, réagissez .

Blog

  1. 10 Nov. 2020Bootverhuur tijdens uw verblijf in het buitenland29925
  2. 23 Août 2020Uw vakantieboot is te huur op Samboat.nl6937